Beste sparekonto 2024

Finn hva en god sparekonto kan tilby for rente framover

Finn hva en god sparekonto kan tilby for rente framover

Hva er en sparekonto vs høyrentekonto?

Ja, det finnes faktisk gode kort! MEN bare dersom du er disiplinert. Hvis du ikke er det, så bør du se etter andre finansieringskilder. Men er du disiplinert nok, eller har behov for en fleksibel betalingsmetode f.eks. på ferie, så er slike kort godt å ha. Hva bør du se etter?

  • FOR DEG SOM ØNSKER RASK, TILGJENGELIG FINANSIERING - Da er det bare pris, renter og gebyrer du skal gå etter. Ikke bli blendet av fordeler og bonusprogram. Ha fokus på at du skal nedbetale gjelden raskt til minst mulig kostnad.
  • FOR BONUSJEGEREN OG FORDELSFINNEREN - Her finnes det mange alternativer. Rentene er som regel høye, men de som har holdt på med dette en stund er disiplinerte og vet å utnytte programmene til sin fordel. Se etter kort som gir mest bonus og avskastning på bruk, og sørg for å nedbetale raskest mulig.
  • FOR FLEKSIBILITET PÅ REISE - Igjen, her kan det være best å fokusere på lave kostnader, men er du disiplinert så kan du snike inn et kort som gir deg f.eks. reiseforsikring eller lignende dersom du trenger ekstrafunksjoner til ferien.

Fordelen med sparekonto istedet for aksjer og aksjefond

  1. FLEKSIBILITET OG TILGJENGELIGHET - Det kan være greit å ha en penge-backup slik at du hurtig kan dekke uforutsette utgifter. Også på reise kan det være greit å ha med seg et kort slik at man ikke blir strandet uten betalingsmiddel dersom bankkortet skulle svikte.
  2. FORDELER og BONUS - Mange kort gir gode fordeler og bonuser ved bruk. Er man disiplinert og nedbetaler utestående kreditt i løpet av den betalingsfrie perioden, kan dette være et attraktivt gode
  3. EKSTRA SIKKERHET - Bankene dvs den som utsteder kortet vil dekke utgiftene dersom du blir svindlet eller på andre måter ikke får varen du betaler f.eks. ved netthandel. Vel og merke hvis du ikke har opptrådt grovt uforsvarlig. I tillegg vil mange kort også dekke reiseforsikring og avbestillingsforsikring dersom du kjøper reisen med kortet.

Hva du bør tenke på / ulemper

  • INFLASJON - Dette er den dyreste måten å finansiere kjøp på. Rentene er som regel over 20% effektiv, dvs du bør alltid være disiplinert og nedbetale gjelden før du må begynne å betale renter og avdrag.
  • DYR SPARING - Henger sammen med det første punktet. Det er fristende å alltid ha penger tilgjengeli som man kan bruke og fristende bonuser man kan få. Men passer du ikke på, vil du havne i en felle som gjør at du må nedbetale gjeld i årevis etterpå.

Hva er forskjellen på et kredittkort, bankkort, et lån og forbruksfinansiering

Etterhvert som bankene har utviklet nye og mer avanserte låneprodukter så flyter de ulike forksjellene litt over i hverandre. I dag trenger ikke et kredittkort nødvendigvis å være fysisk lenger. Det kan like godt være et såkalt virtuelt kort, dvs et betalingskort som ligger lagret bare på telefonen din. Og et lån kan like godt være en stående kreditt som du hele tiden kan bruke av akkurat som et kredittkort. Dvs du får ikke bare et beløp, men et rammelån, dvs en sum som hele tiden er tilgjengelig. Vel og merke så lenge du nedbetaler noe av det jevnlig.
Den viktigste forskjellen er likevel bruksområde. Et betalingskort er knyttet opp til betalingsnettverk som gjør at ulike fysiske butikker og nettbutikker aksepterer kortet du betaler med som et betalingsmiddel.

Finn beste rente

Del artikkel
You’ve successfully subscribed to Compare.no
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.
Please enter at least 3 characters 0 Results for your search