Beste bankkort 2024

Se og finn de beste kortene for bankbetaling knyttet til din konto.

Beste bankkort

Se og finn de beste kortene for bankbetaling knyttet til din konto!

Hva kjennetegner et bankkort?

Denne typen kort er i motsetning til kredittkort knyttet til din bankkonto. Dvs når du bruker kortet trekker du ifra det du har innestående og saldoen blir mindre. Du har som regel ingen kreditt på kortet noe som betyr at du ikke kan bruke mer enn du har. Tvertimot kan det hende at du kan få gebyr dersom du greier å overtrekke kontoen din. Enkelte banker tilbyr kontokreditt, men dette må søkes om separat og koster i de fleste tilfeller endel i form av renter på utestående beløp. Bruk det med måte, men kan være kjekt å ha som en backup i tilfelle du en dag står der i butikken med tom konto.

Et bankkort er i Norge som regel knyttet opp til bankenes betalingsnettverk BankAxept, noe som gjør at kortet kan brukes i de fleste minibanker og butikker i Norge. I tillegg kan også kortet være knyttet til Visa og Mastercard sine nettverk noe som gjør at de også vil fungere i utlandet og i nettbutikker som ikke aksepterer kun Bankaxept.

Innovative utenlandske bankkort, som Revolut og N26 mfl. vil som regel kun komme med Visa eller Mastercard funksjonalitet, men tilbyr ofte til gjengjeld flere funksjoner i sine apper og på kortet.

De beste og rimeligste debetkortene (uten årsgebyr)

Obos banken debit bankkort

1. OBOS-banken kort

NB - krever OBOS-medlemskap til 200 kr per år. Er du allerede medlem så er dette en no-brainer. Skaff deg dagligbanken deres og du har tjent inn medlemsskapet.
Gebyrfritt i minibank og varekjøp.

Gode rabattordninger gjennom OBOS-rabattordningen.

KLP debit bankkort

2. KLP-medlem debetkort

NB krever altså medlemskap f.eks. pensjonsordning i KLP, som mange i stat og kommune har, eller at din partner har boliglån i KLP. Dersom dette er tilfelle vil du kunne få gebyrfritt kort og andre gebyrfrie tjenester.

DNB ung bankkort

3. DNB UNG-kort (for unge)

Flere banker tilbyr gratis kort uten årsgebyr til unge mennesker i etableringsfasen, fra 18 til 33 år. Et av disse er DNB UNG. Sparebank1 har også et tilsvarende kort.

Hva du bør se etter

Det er lett å tro at alle bankkort er lagd like, men det er utenpå. Inni kan de være nokså forskjellige. Noe å vurdere er f.eks. gebyrnivå, nettverk, funksjonalitet, rentenivå, bank:

Vurdér

  1. Gebyrer - Tar banken et årsgebyr for at du skal ha kortet? I såfall hvor mye og tenk nøye gjennom om det er verdt det. Det finnes bankkort og banker som ikke tar gebyrer
  2. Betalingsnettverk - BankAxept er en fordel, samt Mastercard eller Visa. Men som sagt så må du ikke ha BankAxept siden de fleste godtar Mastercard og Visa.
  3. Funksjonalitet - mange kort tilbyr gode apper der du kan sperre kort, skifte pin-kode, håndtere transkasjoner, betale etc. Tenk over hva som viktig for deg. Skal kortet fungere med ApplePay og Gpay etc er andre ting du må vurdere.
  4. Renter: Siden kortet er knyttet til en konto får du renter på det innestående. Som regel er denne renten uansett lav og det er bedre å spare penger en annen plass.
  5. Bank: Hvordan er nettbanken generelt, kundeservice mm

Hva er egentlig forskjellene på et bankkort, debetkort og kredittkort

Debetkort og bankkort er i dagligtale det samme. Dette er kort som trekker penger du har innestående på en bankkonto. Når du bruker et kredittkort øker gjelden din tilsvarende med det du bruker pluss eventuelle renter og gebyrer.

Del artikkel
You’ve successfully subscribed to Compare.no
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.
Please enter at least 3 characters 0 Results for your search