Beste kredittkort 2024

Her finner du en oversikt over de beste kredittkortene, bedriftskort og artikler om betaling, kreditt og finansteknologi.

Beste kredittkort

Hva er et bra kredittkort?


Ja, det finnes faktisk gode kort! MEN bare dersom du er disiplinert. Hvis du ikke er det, så bør du se etter andre finansieringskilder. Men er du disiplinert nok, eller har behov for en fleksibel betalingsmetode f.eks. på ferie, så er slike kort godt å ha.

Hva bør du se etter?


• FOR DEG SOM ØNSKER RASK, TILGJENGELIG FINANSIERING - Da er det bare pris, renter og gebyrer du skal gå etter. Ikke bli blendet av fordeler og bonusprogram. Ha fokus på at du skal nedbetale gjelden raskt til minst mulig kostnad.
• FOR BONUSJEGEREN OG FORDELSFINNEREN - Her finnes det mange alternativer. Rentene er som regel høye, men de som har holdt på med dette en stund er disiplinerte og vet å utnytte programmene til sin fordel. Se etter kort som gir mest bonus og avskastning på bruk, og sørg for å nedbetale raskest mulig.
• FOR FLEKSIBILITET PÅ REISE - Igjen, her kan det være best å fokusere på lave kostnader, men er du disiplinert så kan du snike inn et kort som gir deg f.eks. reiseforsikring eller lignende dersom du trenger ekstrafunksjoner til ferien.

Er kredittkort noe for deg?

Før du i det hele tat vurderer kredittkort, bør du seriøst vurdere om det er verdt å skaffe et i utgangspunktet. Dersom du er en personlighetstype som setter forbruk først, bruker mer enn du har på konto og i inntekt, kanskje har slitt før med å nedbetale gjeld, da bør du definitivt ikke skaffe deg et slikt kort. Tommelfinger regelen er som alltid: Penger du har kan du bruke til forbruk. Må du låne eller ta opp kreditt for å kjøpe ting eller investere i noe du strengt tatt ikke trenger, så vurder om du bør skaffe deg det i utgangspunktet.


Hvis du derimot er disiplinert og du har behov for noe, men ikke har kontanter tilgjengelig (men får det snart, evt vet at den personlige økonomien din kan håndtere det) da kan du vurdere et kredittkort. 💡
Husk å betale ned utestående gjeld hurtig

Men nedbetal alltid kortgjelden så snart som mulig


Kreditten du får fra kredittkort er mye dyrere enn lånevilkår du får fra noen annen kilde (med unntak av lånehaier dersom du omgås slike). I tillegg er boliglånsrentene rekordlave, dvs det vil alltid lønne seg å samle all gjeld du har i boliglånet, dersom du har mulighet til dette.Dersom du ikke har fast eiendom, eller rom for å samle lån i bolig, så kan du evt refinansiere kredittkortgjeld i f.eks. i kontokreditt i banken din evt i et klassisk forbrukslån. Dersom du har en god kredittscore vil det være mulig å få en relativt mye lavere rente på et forbrukslån, enn på kortet ditt. Men for all del ikke ta det første og beste tilbudet som blir kastet etter deg. Det vil du tape på. Undersøk alltid med flere långivere før du inngår en avtale. Det finnes låenformidlere som sjekker renten med flere banker på en gang og lar deg velge de beste vilkårene.

Hva er forskjellen på et kredittkort, bankkort, et lån og forbruksfinansiering?


Etterhvert som bankene har utviklet nye og mer avanserte låneprodukter så flyter de ulike forksjellene litt over i hverandre. I dag trenger ikke et kredittkort nødvendigvis å være fysisk lenger. Det kan like godt være et såkalt virtuelt kort, dvs et betalingskort som ligger lagret bare på telefonen din. Og et lån kan like godt være en stående kreditt som du hele tiden kan bruke av akkurat som et kredittkort. Dvs du får ikke bare et beløp, men et rammelån, dvs en sum som hele tiden er tilgjengelig. Vel og merke så lenge du nedbetaler noe av det jevnlig.


Den viktigste forskjellen er likevel bruksområde. Et betalingskort er knyttet opp til betalingsnettverk som gjør at ulike fysiske butikker og nettbutikker aksepterer kortet du betaler med som et betalingsmiddel.


Hva er forskjellen på et vanlig bankkort, debetkort og kredittkort

Et debetkort eller bankkort som det som regel blir omtalt som, er knyttet til en bankkonto der du har et tilgjengelig beløp du kan bruke av. Et kredittkort gir en kreditt dvs et lån, som du kan bruke av - du trenger ikke å ha oppsparte midler, men du kan bruke inntil den kredittgrensen som du har fått tildelt.

Hva er forskjellen på BankAxept, Mastercard og VISA?

I Norge finnes det primært tre betalingsnettverk som man som forbruker benytter seg av i det daglige:
BankAxept, Mastercard og VISA. Når du bruker kortet må butikken eller nettstedet du betaler varen i betale et gebyr til de ulike nettverkene som du bruker for å betale med. Banaxcept er rimeligere for brukerstedet enn VISA og Mastercard, derfor kan det enkelte steder koste ekstra å bruke kredittkort som typisk er knyttet til disse aktørene.BankAxept er de norske bankenes eget nettverk som knytter ulike norske konti sammen på tvers av bankene. Så uansett hvilken bank du bruker så vil systemet være i stand til å trekke beløpet fra kontoen bankkortet er knyttet til. BankAxept er kun knyttet til norske konti og fungerer ikke som kredittkort. Dvs du må ha midler på kontoen for at du skal kunne få gjennomført betalingene. 

BankAxept fungerer kun i Norge. Derfor er de fleste bankkort også tilknyttet et av de to andre store internasjonale betalingsnettverkene som VISA og Mastercard.

Fordelen med kredittkort


1 FLEKSIBILITET OG TILGJENGELIGHET - Det kan være greit å ha en penge-backup slik at du hurtig kan dekke uforutsette utgifter. Også på reise kan det være greit å ha med seg et kort slik at man ikke blir strandet uten betalingsmiddel dersom bankkortet skulle svikte.
2 FORDELER og BONUS - Mange kort gir gode fordeler og bonuser ved bruk. Er man disiplinert og nedbetaler utestående kreditt i løpet av den betalingsfrie perioden, kan dette være et attraktivt gode
3 EKSTRA SIKKERHET - Bankene dvs den som utsteder kortet vil dekke utgiftene dersom du blir svindlet eller på andre måter ikke får varen du betaler f.eks. ved netthandel. Vel og merke hvis du ikke har opptrådt grovt uforsvarlig. I tillegg vil mange kort også dekke reiseforsikring og avbestillingsforsikring dersom du kjøper reisen med kortet.


Hva du bør tenke på / ulemper


• DYRT - Dette er den dyreste måten å finansiere kjøp på. Rentene er som regel over 20% effektiv, dvs du bør alltid være disiplinert og nedbetale gjelden før du må begynne å betale renter og avdrag.
• FRISTENDE - Henger sammen med det første punktet. Det er fristende å alltid ha penger tilgjengeli som man kan bruke og fristende bonuser man kan få. Men passer du ikke på, vil du havne i en felle som gjør at du må nedbetale gjeld i årevis etterpå.


Reiseforsikring og avbestillingsforsikring


Mange kort vil inkludere reise- og avbestillingsforsikring når du kjøper en reise med kredittkortet. De fleste har en regel om at minst halve utgiftene må dekkes med kortet før dekningen gjelder.

Sammenlign kort:

TF BANK

Ingen gebyr og inkluderer reiseforsikring samt avbestillingsforsikring.
Rentenivået er ikke blant de høyeste.

Inntil 100.000 kr i kredittgrense og inkludert fordelsprogram med 240 ulike steder der du kan få rabatt

Eksempel:
Kredittbeløp: kr 25 000.
Nom. rente 19,90 %, eff. rente 21,82 %,
Kostnad. kr 2 776
Totalt kr. kr 27 776 over 1 år

Les mer
Del artikkel
You’ve successfully subscribed to Compare.no
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.
Please enter at least 3 characters 0 Results for your search