Beste boliglån 2024

Finn hva et godt boliglån med super rente

Finn hva et godt boliglån med super rente

Hvordan få det beste lånet

Det er lave renter for tiden på ulike typer huslån, men husk at til og med desimaler i renten kan utgjøre mange tusen kroner hvert år. I oversikten nedenfor har vi samlet oppdaterte priser på ulike typer boliglån.

  • MEDLEM AV ORGANISASJON - Er du med i en fagforening eller en annen organisasjon kan du få de beste vilkårene i markedet. Organisasjonen har gjerne forhandlet fram de beste vilkårene og brukt størrelsen sin til å få banken inn i varmen.
  • FÅ PRISVURDERING AV DIN EKSISTERENDE BOLIG - De fleste lån har ulike prising ettersom du passerer finansieringsgrad. Mange banker vil gi deg en bedre rente dersom du har en lav finansieringsgrad. Spør om å få prisantydning på boligen din fra flere meglere. Ofte vil prisene variere og du kan velge den prisen der du kommer best ut. Kanskje passerer du 50% eller 75% og kan få en bedre pris på den måten.
  • SHOP RUNDT OG OFTE - Få tilbud fra flere banker før du slår til. Ta gjerne også en telefon til din eksisterende bank og spør om de kan gi deg en bedre pris på det du har idag. Konkurransen er hard og ofte vil en enkel telefon eller en ekstra søknad kunne spare deg for mye penger. Det er det verdt.

Flytende rente eller fastrente

  1. FLYTENDE RENTE - Har du en fleksibel økonomi og ikke har behov for forutsigbarhet så velger du denne. Renten følger du markedet og eventuelle svingninger som kommer, både opp og ned. Over tid så har den vist seg å være den mest rimelige lånevarianten. Spesielt de siste årene har lånerenten vært stabilt lav.
  2. FASTRENTE - Med en fastrente så binder du deg til et rentenivå over en avtalt tidsperiode fra et år og mer. Da får du forutsigbarhet og vet hva du vil komme til å betale hver måned. Ulempen er at du fort kan komme til å betale mer enn generelt i markedet og at du ofte må betale et gebyr for å bryte avtalen før tiden. Men dette kan være et godt produkt for de som foretrekker forutsigbarhet eller som bare ønsker å gamble på at renten f.eks. stiger i mellomtiden.

Hva er forskjellen på et kredittkort, bankkort, et lån og forbruksfinansiering

Etterhvert som bankene har utviklet nye og mer avanserte låneprodukter så flyter de ulike forksjellene litt over i hverandre. I dag trenger ikke et kredittkort nødvendigvis å være fysisk lenger. Det kan like godt være et såkalt virtuelt kort, dvs et betalingskort som ligger lagret bare på telefonen din. Og et lån kan like godt være en stående kreditt som du hele tiden kan bruke av akkurat som et kredittkort. Dvs du får ikke bare et beløp, men et rammelån, dvs en sum som hele tiden er tilgjengelig. Vel og merke så lenge du nedbetaler noe av det jevnlig.
Den viktigste forskjellen er likevel bruksområde. Et betalingskort er knyttet opp til betalingsnettverk som gjør at ulike fysiske butikker og nettbutikker aksepterer kortet du betaler med som et betalingsmiddel.

Del artikkel
You’ve successfully subscribed to Compare.no
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.
Please enter at least 3 characters 0 Results for your search